Remont tri lokomotive u Šinvozu

Šinvoz iz Zrenjanina saopštio je danas da se u toj fabrici remontuju i modernizuju tri lokomotive u okviru programa oživljavanja srpske vagonogradnje, koji se finansira iz budžeta Srbije. Taj posao je vredan milion evra i rok za završetak je kraj ove godine. U okviru državnog projekta vagonogradnje u pogonima Šinvoza trenutno je angažovano oko 250 radnika, a ta firma uključena je u taj projekat nakon dve godine i to na insistiranje radnika samog preduzeća. Juna ove godine potpisali su i ugovor vredan blizu 2,5 miliona evra sa Železnicom Srbije o remontu i modernizaciji četiri garniture elektromotornih vozova. Veoma ozbiljno se pristupilo realizaciji i očekuju da vozove sukcesivno predaju u saobraćaj početkom sledeće godine. Na oba posla uposleni su gotovi svi poslovni kapaciteti, a prvi put ove godine u proizvodne hale kompanije su ušle u remont i vagon cisterne Petrohemije.

Remont tri lokomotive u ŠinvozuŠinvoz iz Zrenjanina saopštio je danas da se u toj fabrici remontuju i modernizuju tri lokomotive u okviru programa oživljavanja srpske vagonogradnje, koji se finansira iz budžeta Srbije.

Direktor Šinvoza Radomir Miljuš rekao je agenciji Beta da je taj posao vredan milion evra i da je rok za završetak kraj ove godine.

On je kazao da je u okviru državnog projekta vagonogradnje u pogonima Šinvoza trenutno angažovano oko 250 radnika i podsetio da je ta firma uključena u taj projekat nakon dve godine i to na insistiranje radnika samog preduzeća.

"Juna ove godine potpisali smo i ugovor vredan blizu 2,5 miliona evra sa Železnicom Srbije o remontu i modernizaciji četiri garniture elektromotornih vozova. Veoma ozbiljno se pristupilo realizaciji i očekujemo da vozove sukcesivno predamo u saobraćaj početkom sledeće godine", rekao je Miljuš.

Direktor Šinvoza je dodao da su na oba posla uposleni gotovi svi poslovni kapaciteti, kao i da su prvi put ove godine u proizvodne hale kompanije ušle u remont i vagon cisterne Petrohemije.

Miljuš je rekao da je pred realizacijom i novi ugovor sa kupcem iz inostranstva o prodaji plato vagona i da očekuje da će to dodatno uposliti, kako je istakao, već pune proizvodne kapacitete.

Zrenjaninska Fabrika za remont šinskih vozila Šinvoz uvrštena je prvi put u Program oživljavanja srpske vagonogradnje početkom februara ove godine.

Do tada su preko Železnica Srbije, kako je tvrdio Miljuš, u taj Program bile uključene sve fabrike u Srbiji koje se bave remontom šinskih vozila, osim Šinvoza.

Isključivanjem iz tog Programa Šinvoz je ostao bez posla, pa je zbog situacije u kojoj se našlo to preduzeće početkom godine reagovalo i 250 radnika zahtevajući od tadašnjeg ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da tu fabriku uključi u Program oživljavanja vagonogradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik